Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’deki Blockchain Projeleri Çok Hızlı Bir Şekilde Geliştiriliyor

Çin Hükümeti bundan birkaç ay önce Blockchain teknolojisiyle ilgili yaptığı çalışmaları hızlandırmaya başladı. Özellikle Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in açıklamalarının ardından hem hükümet hem de özel şirketler, Blockchain’i çok daha yakından incelemeye başladılar.

Forkast Insights, Çin’deki Blockchain çalışmalarının ne durumda olduğunu görebilmek için yeni bir araştırma yaptı. Bu araştırmaya göre Blockchain’in Çin’deki rolü yıllar içerisinde gitgide daha önemli hale gelecek.

Çin’de Blockchain

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Blockchain teknolojisinin sağlıktan tutun eğitime, gıda tedariğinden hayır işlerine kadar pek çok farklı alanda kullanılabileceğini düşünüyor. Dolayısıyla Çin’de yapılan Blockchain çalışmalarının oldukça geniş bir yelpazeye yayıldığını söyleyebiliriz.

Forkast Insights tarafından yapılan araştırmalara göre Çin’deki Blockchain projeleri hızla gelişmeye devam ediyorlar. Hatta bu rapora göre bu projeler şimdiden ”test aşamasından çıkıp, gerçekten kullanılmaya” başladılar.

ABD’deki IDC adlı bir şirket tarafından yapılan araştırmalarda da Çin’deki Blockchain çalışmalarının hızla büyüyeceği vurgulanıyordu. Bu araştırmalara göre Çin’deki Blockchain çalışmalarının 2018-2023 tarihleri arasındaki yıllık büyüme oranları yüzde 65.7 olacak. Ayrıca IDC’ye göre bu Blockchain projelerinin toplam değeri 2023’te 2 milyar doları aşacak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment