Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’deki Bu Üniversite Blockchain Araştırma Merkezi Kurdu

Çin‘in en büyük üniversitelerinden biri olan Fudan Üniversitesi, Blockchain teknolojisine özel yeni bir araştırma merkezi kurdu.

Fudan Üniversitesi geçtiğimiz günlerde bir basın duyurusu yayınladı ve Blockchain’e özel bir araştırma merkezi kurduğunu açıkladı. Fudan Üniversitesi, Zhongan Online Property Insurance adlı bir şirket ile yaptığı işbirliği doğrultusunda Şangay Blockchain Mühendisliği Teknoloji Araştırma Merkezi’ni kurdu.

Fudan Üniversitesi kurduğu bu yeni merkez ile birlikte Blockchain alanında yapılan araştırmaları hızlandırmak ve bu araştırmaların sayısını arttırmak istiyor.

Şangay Blockchain Mühendisliği Teknoloji Araştırma Merkezi, Şangay’daki Blockchain sektörünün kalkınmasına ve yerel ekonominin büyümesine de katkıda bulunacak.

Çin’deki üniversitelerin ve diğer kuruluşların Blockchain teknolojisine yönelik attıkları adımlar özellikle son zamanlarda çoğalmaya başladı. Pekin’deki Tsinghua Üniversitesi bundan birkaç ay önce Blockchain Teknolojisini Araştırma Bursu adı altında yeni bir program kurdu. Tsinghua Üniversitesi bu program kapsamında Ripple ile birlikte çalışıyor.

Ripple ortaklığıyla kurulan bu yeni programın amacı, Çin’deki öğrencilerin Blockchain alanında eğitim almasını ve zamanla bu alanda uzmanlaşmasını sağlamak. Bu programa kabul edilen öğrenciler Blockchain teknolojisinin işleyişine ve bu teknolojinin yasal bağlamdaki kullanımlarına dair bilgiler ediniyorlar.

Tsinghua Üniversitesi ayrıca Ripple’ın Üniversitelerde Blockchain’i Araştırma Girişimi (UBRI) adı altında oluşturduğu projeye de katıldı. Ripple, Haziran 2018’de kurduğu bu projeyle birlikte Blockchain alanındaki akademik çalışmaları hızlandırmayı hedefliyor.

Ripple ayrıca geçtiğimiz gün Hindistan’daki bir üniversite ile daha anlaşma kurdu ve akademik çalışma programını genişletti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • cinden getir
    Posted 04 Temmuz 2019 - 05:52 05:52

    oyuzden ilk 1000 de onlarca cinli okul var

Leave a comment