Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’deki Devlet Bankaları Milyonlarca Dijital Para Cüzdanı Açtı

Çin’de devlete ait olan ve dijital renminbinin (e-CNY) geliştirilmesi için merkez bankası ile birlikte çalışan bankalar, vatandaşların bu dijital parayı kullanabilmesi için milyonlarca cüzdan açtı.

  • Shenzhen, Suzhou, Xiongan’daki dijital para testlerine katılan Çin İnşaat Bankası, 6 aylık faaliyet raporunda e-CNY ile ilgili güncel verilere yer verdi.

  • Çin İnşaat Bankası e-CNY için 7.23 milyondan fazla kişisel ve 1.19 milyondan fazla kurumsal cüzdan açıp, toplam değeri yaklaşık 18.9 milyar yuan (24.4 milyar lira) eden 10.000’den fazla işleme aracılık etti.

  • Devlete ait bir diğer banka olan Çin Endüstri ve Ticaret Bankasının (ICBC) 6 aylık faaliyet raporuna göre ICBC’de haziran ayının sonu itibarıyla 3.56 milyon kişisel, 700.000 kurumsal cüzdan açıldı.

  • İletişim Bankası Başkan Yardımcısı Qian Bin, Forkast.news’ün aktarımına göre cuma günkü basın konferansında banka olarak 1.16 milyon kişisel, 130.000 kurumsal cüzdan açtıklarını ve 2.5 milyar yuanlık e-CNY işlemine aracılık ettiklerini söyledi.

  • Çin Merkez Bankası, temmuz ayında yayımladığı raporda e-CNY için toplamda 20.8 milyondan fazla kişisel, 3.51 milyondan fazla kurumsal hesap açıldığını, toplamda 70.7 milyonluk bir işlem hacmi oluştuğunu ve bunların yaklaşık 34.5 milyar RMB (44.6 milyar lira) değerinde olduğunu açıkladı.

  • Dijital renminbi için yapılan hazırlıklar, akıllı sözleşme ve çevrim dışı kullanım gibi alanlara ağırlık verilecek şekilde devam ediyor. Projenin ne zaman tamamlanacağına dair kesin bir tarih bulunmuyor.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!