Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’de Kaçak Elektrik Kullanan “Madenci Teyze” Hapis Cezası

Çin‘deki yetkililer kaçak elektrikle kripto para madenciliği yaptıklarını fark ettikleri 61 yaşındaki bir vatandaşı dört aylık hapis cezasına çarptırdılar. Sosyal medya kullanıcılarının şimdiden madenci teyze lakabını taktıkları Qiuping Tang adlı vatandaşa ayrıca 10 bin yuan (bin 500 dolar civarı) değerinde para cezası verildi.

Çin’in Hebei bölgesindeki federal mahkemelerden biri geçtiğimiz haftalarda Tangshan Power Supply Company tarafından yapılan bir şikayeti incelemeye başladı. Yerel haber kaynaklarına göre mahkeme yaptığı araştırmalar sonrasında Qiuping Tang adlı 61 yaşındaki vatandaşın kaçak elektrik kullandığını fark etti. Şu ana dek yapılan açıklamalara göre 61 yaşındaki madenci teyze, Ocak-Ekim 2018 tarihleri arasında toplamda bin 500 dolarlık kaçak elektrik kullandı.

Ülkedeki yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre Tang kripto para madenciliği yapabilmek için dört farklı cihaz kullandı. Bunların arasında bir adet regülatör ve bir adet mobil cihaz da bulunuyordu. Tang bu cihazlar ile madencilik yaparak toplamda 940 dolar kazanmayı başardı. Ne var ki kendisinin bu süreçteki elektrik masrafları bin 300 doları buluyordu.

Yetkililer tarafından tutuklanan Tang suçunu kısa süre içerisinde itiraf ederek söz konusu elektrik şirketine geri ödeme yaptı. Tang ayrıca devlet hazinesine de ödeme yaptı ve böylece toplamda 3 bin 600 dolar değerinde para vermiş oldu.

CCN tarafından yayınlanan habere göre kripto para sektöründeki bazı isimler Çin’deki bu madenci teyzeye verilen cezaların biraz ağır olduklarını düşünüyorlar. Bu isimlere göre suçunu itiraf eden, hem devlete hem de elektrik şirkete ödeme yapan 61 yaşındaki Tang’in tüm bunların üstüne dört aylık hapis cezası alması gerekmiyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment