Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’den Kanada’ya 1 Milyon Tane Bitcoin Üretim Cihazı Yollanıyor

2013 yılında kurulan ve petrol/doğalgaz arama faaliyetleri yürüten Black Rock Petroleum, Optimum Mining Host Limited Liability Co. ile yaptığı anlaşma kapsamında Çin’den Kanada’ya sevk edilecek 1 milyon tane Bitcoin üretim cihazına hosting hizmeti vereceğini duyurdu.

Black Rock Petroleum tarafından bu hafta yapılan açıklamaya göre ilk partide teslim edilecek 200.000 tane Bitcoin miner, Black Rock Petroleum’un yakın zamanda satın aldığı Caledonian Midstream Corporation tarafından Quirk Creek’te işletilen gaz santralinde taşınacak.

Bu cihazların kurulumundan sonra ikinci partide 300.000 cihazın gönderileceği ve bunların ayrı bir tesise yerleştirileceği, kalan 500.000 cihazın da henüz belirlenmemiş bir tesise aktarılacağı açıklandı.

Çalışmalarını Alberta’dan yürüten Caledonian Mainstream’ın bölge genelinde sahibi olduğu/işlettiği 14 farklı doğalgaz kuyusu bulunuyor. Quirk Creek’teki santralde günlük ham üretimin yaklaşık 300.000 metreküp olduğu ve yaklaşık 240.000 metreküp doğalgaz satıldığı belirtildi.

Optimum Mining; 12 ay opsiyonlu 24 aylık anlaşma kapsamında Black Rock Petroleum’a yönetim bedelinin yanı sıra miner başına olacak şekilde aylık olarak elektrik, kurulum, servis, bakım ve onarım ücreti ödeyecek.

Tesisteki teknisyenlerin Çince konuşabileceği ve tesinin 7/24, silahlı ekiplerce korunabileceği aktarıldı.


Görsel: Upper Kananaskis Lake in Peter Lougheed Provincial Park in Alberta, Canada (Chuck Szmurlo/Wikimedia Commons, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!