Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Dev Şirketi Alibaba, Alibabacoin’e Karşı Açtığı Davadan Olumlu Sonuç Aldı

Çin merkezli e-ticaret devi Alibaba, Dubai merkezli olan ve Alibabacoin Foundation adını taıyan şirkete karşı açtığı davada ihtiyati tedbir elde etmeyi başardı. Alibaba, Dubai merkezli şirkete ‘Alibaba’ ismini kullandığı için dava açmıştı.

İki şirket arasında süren davaya şu an için New York’taki bir bölge mahkemesi bakıyor. Mahkeme, 22 Ekim’deki duruşmada Çin merkezli Alibaba’nın davasını haklı buldu ve onun lehine karar aldı.

Yargıç James Paul Oetken, isimlerdeki benzerlik yüzünden yatırımcıların kafa karışıklığı yaşayabileceklerini söyledi. Oetken, duruşmada aldığı kararla birlikte Alibabacoin Foundation’ın ABD sınırları içerisinde ‘Alibaba’ ismini kullanmasını yasakladı.

Wall Street Journal tarafından konu hakkında yapılan habere göre Alibaba Foundation, alınan mahkeme kararı sonrasında artık ABD sınırları içerisinde kendi tanıtımını yapamayacak. Tabii mahkemenin şimdikinden daha farklı bir karar alması durumunda bu durum değişebilir.

Alibabacoin Foundation, bu yılın hemen hemen başlarında bir ICO düzenleyerek 3.5 milyon dolar değerinde yatırım toplamıştı. E-ticaret devi Alibaba ise, Dubai merkezli şirkete ICO sonrasında bir dava açtı. Çin’in dev şirketi, Alibaba Foundation’ın böylesine benzer bir isim kullanarak insanları “kasıtlı olarak yanlış yönlendirdiğini” iddia ediyor.

Alibaba’nın temsilcileri, Alibaba Foundation projesinin kurucularının bu durumu düzeltmek için hiçbir faaliyette bulunmadıklarını söylemişlerdi. Bundan birkaç ay önce alınan mahkeme kararında Alibabacoin’e geçici bir yasaklama emri uygulanmıştı. Alibaba, daha önceden ihtiyati tedbir için başvuruda bulunmuştu ancak ABD’deki bir mahkeme bu kararı reddetmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment