Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in En Büyük Bankasının ABD Koluna Saldırı: Bitcoin ve Altcoin Talep Ediliyor!

Çin’in en büyük bankası ICBCFS’nin ABD’deki finansal hizmetler koluna saldıran hackerler fidye için kripto para istedi.

Önde gelen Çin bankası Industrial and Commercial Bank of China Financial Services (ICBCFS), Rusya bağlantılı siber saldırganların kurbanı oldu. Financial Times tarafından aktarılan habere göre hackerlar ICBCFS’nin ABD iştirakini hedef alarak saldırıya geçti. Siber saldırganlar bilgisayar sistemlerini felç eden LockBit 3.0 fidye yazılımıyla bankanın faaliyetlerinde aksaklıklara yol açtı.

LockBit’in fidye ödemeleri sadece gizlilik sağlayan Bitcoin (BTC), Monero (XMR) veya Zcash (ZEC) gibi kripto paralar aracılığıyla yapılabiliyor. LockBit yazılımı geçtiğimiz süreçte birçok hack vakasının arkasında yer almıştı. Özellikle Rusya ve Doğu Avrupa merkezli hacker grupların bu yazılımı sıklıkla kullanıldığı duyurulmuştu.

Saldırının ABD Hazine piyasası likiditesi ve bazı hisse senedi işlemleri üzerinde bir miktar etkisi oldu, ancak piyasanın genel işleyişini bozmadı. Fakat kaynaklarına göre hedge fonlar ve varlık yöneticileri de dahil olmak üzere piyasa katılımcıları kesinti sebebiyle işlemleri yeniden yönlendirdi

Konu hakkında açıklamada bulunan bir Hazine Bakanlığı sözcüsü şu ifadelere yer verdi:

Siber güvenlik sorununun farkındayız ve federal düzenleyicilerin yanı sıra kilit finans sektörü katılımcılarıyla da düzenli temas halindeyiz. Durumu izlemeye devam ediyoruz.

ICBC saldırıdan kısa süre sonra etkilenen sistemlerin bağlantısını keserek ve izole ederek olayı kontrol altına aldığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!