Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in SEC’ine Yeni İsim: Dijital Yuan Projesinde de Görev Almıştı

Çin’in menkul kıymet regülatörü, teknoloji regülasyon bürosu açmak için kolları sıvarken, bu departmanın başına ise Çin kripto para sektörünün yakından tanıdığı bir kişiyi atayacak.

Çin basınında çıkan haberlere göre, Çin’in finansal regülatörü olan CSRC, kendi bünyesinde yeni bir teknoloji regülasyon birimi açmak istiyor. Bu birimin başına ise, Yao Qian isminin getirilmesi bekleniyor.

Qian, daha öncesinde Çin Merkez Bankası bünyesinde önemli görevler yapmıştı. Başarılı isim, o dönemde Çin’in geliştirdiği kendi dijital para projesi olan dijital Yuan’da çok kritik işlerin altına imza atmıştı.

Eski Tecrübeleri Büyük Bonus

Konuyla ilgili olarak çıkan haberlerde, Qian’ın daha önceki dönemde yaptığı görevlere ek olarak, dijital para ve Blockchain sektörü ile ilgili önemli bilgi sahibi olmasının da, bu kararın alınmasında kritik bir yere sahip olduğu ifade edildi.

Bu yeni birimin de, Çin’in menkul kıymet piyasalarına daha iyi bir regülasyon atmosferi sağlamak ve bu alanda gelişmiş teknikleri uygulama amacına katkı sağlamak için kurulacağı da gelen haberler arasında.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment