Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SON DAKİKA: Bitcoin ve Kripto Para Piyasasında Olay Yaratan Söylentiler

Bitcoin ve diğer alternatif kripto para birimleri %25 oranına kadar düşüş gösterdi

Çin’in kripto para borsalarını tekrardan yasaklayacağına dair ortaya çıkan söylentilerin ardından kripto para birimleri %25’e varan oranlarda düşüş gösterdi. Hem de bu düşüşü sadece bir kaç saat içerisinde yaşadılar.

Yerel medya organlarından Caixin’te yer alan yorumlar, düzenleyici kurumların bu hafta başlarında dayatılan ICO yasağının bir parçası olarak borsaların kapatılmasını da istediğini belirtiyor.

Piyasalar bu söylentilere hızlı bir şekilde tepki gösterdi ve Bitcoin günü 4670 $ ile açmışken 4200 $ seviyelerine kadar gerileyerek %8’in üstünde değer kaybı yaşadı. Aynı şekilde Litecoin de %15’in üstünde değer kaybetti.

Çin ICO projesi NEO ise ilk 10 kripto para biriminden biriyken, güne %25 zararla devam ederken ilk 10’daki yerini kaybetmiş durumda.

9 Eylül Kripto Para Piyasası İlk 10
9 Eylül Kripto Para Piyasası İlk 10

Ortada yasaklama hakkında çok fazla delil olmasa da bu konu hakkında çıkan şeyler ilk defa karşımıza gelmiyor. Ocak ayında başlayan ve mayıs ayında borsaların çalışmalarını yürütmesine imkan tanıyan yeni kurallar yürürlülüğe girene kadar süren kripto para borsa yasağı, piyasada bu dönemden beri bulunan tüm kullanıcıları rahatsız ediyor.

Fiyatlar kendini Çin’in ICO yasağının ardından yaşadığı düşüşten sonra rekor sürede toparlamıştı. Pazartesi 4008$ ile haftaya başlayan Bitcoin, 4700 seviyelerine kadar çıkmışken bu yükselişin yarısından fazlasını kaybetmiş durumda.

Sosyal medyada da konu hakkında bir çok paylaşım mevcut. Güncel haberler için Koin Bülteni’ni takipte kalmayı unutmayın!

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2 Comments

  • Ozsan
    Posted 10 Eylül 2017 - 13:52 13:52

    Bitcoin sayesinde altcoinler 0 hedefine her geçen gün yaklaşıyor.Aslında bitcoin uğruna tüm kripto piyasası feda ediliyor.Bir yerde artık bitcoin güçsüzleşmeli.Bu şekilde bu piyasa seneler boyunca güven vermemeye devam edecektir.Tüm altcoinler btc ile ilişkileri zayıflamalı.Artık tekel btc piyasasından kurtulmalıyız.

  • ibrahim
    Posted 09 Eylül 2017 - 10:39 10:39

    merak ettiğim şudur ki bitcoin piyasasını sallayacak sarsacak haberler bitcoini düşürüyor .ozaman niye devletlerin ekonomi ve düşünceleri bitcoini etkilemiyor diye uzman görüşler idda ediyor.bu duruma göre tezleri çürüyor

Leave a comment