Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Bitcoin Devi Finansal Açıdan Sıkıntıda: Maaşlarda Bile Gecikme Var!

Bitcoin (BTC) madencileri için özel ekipmanlar geliştiren Bitmain, çalışan maaşlarına uyguladığı geçici kesintiyle gündeme geldi.

Kripto para sektörü ve ilişkili firmalar nakit sıkıntısı yaşamaya devam ediyor. Çinli kripto muhabiri Colin Wu tarafından 8 Ekim günü sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda, Bitmain’in çalışanlarına uygulanan maaş kesintisinin detaylarına yer verildi.

Şirket, 3 Ekim tarihli finansal raporlarının eylül ayındaki nakit akışının pozitife dönmediğini ortaya koyduğunu ve bu sebepten çalışan maaşlarında kesinti uygulanacağını belirtti.

Çalışanların eylül ayı maaşları bu açıklamaların ardından tam yatırılmadı. Wu tarafından sunulan detaylarda, bazı şirket çalışanlarının söz konusu kesinti durumunun doğruladığına yer verildi. Aktarılan bilgilere göre maaş kesintisi tüm Bitmain çalışanlarına uygulandı.

Finansal raporlara paralel olarak açıklamada bulunan Bitmain yönetimi, 7 Ekim tarihine kadar durum değerlendirmesi yapılacağını ve bu doğrultuda eylül ayı ödemelerin tamamlanabileceğine yer verdi:

Mevcut durum göz önüne alındığında, özellikle de madencilik faaliyetlerimizin standartlarımızın altında kalması nedeniyle, EMT Eylül ayı maaş ödemelerinin bir kısmını geçici olarak askıya almayı tercih etmiştir. Mevcut koşullara bağlı olarak 7 Ekim tatilinden sonra bu ödemelere yeniden başlamayı öngörüyoruz.

Tüm bu aksaklıklara ve finansal zorluğa rağmen şirket 7 Ekim günü eylül ayında yaşanan kesintiyi geri ödedi ve çalışanlarını mağdur etmemeyi tercih etti. Wu, çalışanların özel performans maaşları dahil tüm ücretlerini tam olarak aldıklarını yazdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!