Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Bitcoin Madencisi Halving’e 125 Milyon Dolarlık Satış ile Hazırlanıyor!

Çin merkezli madencilik cihazları üreticisi Canaan, 125 milyon dolar değerinde bir hisse ihracına girişti.

Canaan tarafından kısa süre önce ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunulan bir dosyada, 125 milyon dolara varan bir finansman girişiminin detaylarına yer verildi.

Şirket adı açıklanmayan kurumsal bir yatırımcıya, Seri A dönüştürülebilir imtiyazlı hisse ihracı yoluyla 125 milyon dolara kadar para toplamayı hedeflediğini belirtti. Canaan, her biri 1.000 dolar fiyatla 125.000 adede kadar A Serisi dönüştürülebilir imtiyazlı hisse ihraç edecek.

Şimdiye kadar bu imtiyazlı hisse finansmanının ilk bölümünü tamamlayan Canaan, toplam 25 milyon dolar değerinde brüt gelir elde etti.

SEC’ye sunulan dosyaya göre bu finansal hamle, Canaan’ın araştırma ve geliştirme alanındaki yeteneklerini güçlendirmek, ürün satışlarını artırmak ve idari giderleri etkin bir şekilde yönetmek için tasarlandı. Bu stratejik tahsis, Canaan’ın teknolojik becerisini ve pazardaki varlığını geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Kripto para piyasasının yükselişine paralel olarak özellikle madencilik şirketlerine ait hisseler son zamanlarda ciddi prim yaptı. Nasdaq üzerinde listeli Canaan (CAN) hisseleri şimdilik kayda değer bir performans gösteremese de şirketin bu adımlarının değer artışına öncü olabileceği düşünülüyor.

Ayrıca madencilik bağlantılı şirketlerin Bitcoin yarılanmasına (halving) 5 ay kala değer kazanması dikkatlerden kaçmadı. Uzmanlar Canaan’In bu son yatırım girişimini de halving hazırlığı olarak yorumladı.

Nasdaq verilerine göre son 24 saat içerisinde %8,20 değer kazanan CAN, 1,32 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!