Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Dev ve Kripto Para Bankası İflas Eden Bitcoin Madencisinin Hisselerini Alacak!

Çinli Bitcoin (BTC) madencilik cihazı üreticisi Bitmain ve kripto para bankası Anchorage Digital, iflas başvurusunda bulunan madencilik şirketi Core Scientific‘ten hisse almaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yıl aralık ayında iflas başvurusunda bulunan Core Scientific yeniden yapılanma girişimlerine paralel olarak öz sermaye hisselerini satacak. Kısa süre önce iflas mahkemesine sunulan dosyalara göre Core Scientific, 77,1 milyon dolar değerinde 27.000 adet Bitmain Antminer S19j XP cihazı için Bitmain’e 23 milyon dolar nakit ve 54 milyon dolar değerinde öz sermaye hissesi verecek.

Bununla birlikte iflas dosyalarına göre Core’dan 29 milyon dolar alacağı bulunan Anchorage Digital‘in de hisse senedi yoluyla ödeme almayı tercih etmesi bekleniyor.

Dilekçe tarihi itibariyle Core Scientific’e yaklaşık 193 milyon dolar kredi veren Mass Mutual Asset Finance, Barings, BlockFi, 36th Street Capital Partners ve Trinity Capital‘in de aynı şekilde hisse senedi alımını kabul edeceği düşünülüyor.

Fakat Core Scientific’in alacaklıları bunlarla da bitmiyor. İflas maliyetlerini finanse etmek için Core Scientific’e 70 milyon dolar borç veren yatırım bankası B. Riley, bu kredinin ödenmemiş bakiyesini gecikmeli vadeli krediye dönüştürecek ve 25 milyon dolar daha yeni finansman sağlayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!