Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Kripto Para Borsası OKEx de Malta Yolunu Tuttu

Malta Menkul Kıymetler Borsası (MSX), düzenlemelere tabi tutulmuş bir borsa oluşturmak için Çinli kripto para borsası OKEx ile bir Mutabakat Anlaşması (MoU) imzaladı.

Düzenlenmiş Yeni Bir Borsa Yolda

19 Temmuz tarihli bir basın açıklamasına göre Malta Menkul Kıymetler Borsası, OKEx ve Alman blockchain platformu Neufund arasında üç yönlü bir anlaşma yapıldı.

OKEx’in dijital varlık operasyonları ve güvenlik uzmanlığı ile birlikte Malta Borsası’nın 26 yıllık tecrübesi bir araya gelerek ortaya “OKMSX” adıyla bir borsa çıkacak.

Malta Menkul Kıymetler Borsası Genel Başkanı olan Joe Portelli, Malta’nın küresel dijital inovasyon ortamı içinde mükemmeliyet merkezi olma yolunda ilerlediğini söylerken ortaklık ile ilgili şunları söyledi:

“Bu ortaklıklar, menkul kıymet olarak sayılan tokenların sektöründe gerçekten bir öncü olmak için uygunluk ve düzenleyicilik konusundaki uzmanlığımızdan faydalanmaktadır.”

OKEx, Binance, Bittrex ve Niceleri Malta’ya Doluşuyor

Bu hamle, Malta’nın son zamanlardaki kripto para birimi alanında uluslararası rekabeti yenmek için yürüttüğü kararlı çabanın bir göstergesidir.

Bu ayın başlarında kanun düzenleyicileri yeni blockchain yasalarını resmi olarak imzalamışlardı. Böylece ülkenin takma adı olan “Blockchain Island” statüsünü desteklediklerini iddia ettiler.

Ayrıca dünyanın önde gelen kripto para borsalarından Bittrex ve girişim şirketlerinden bir tanesi olan Palladium, gelecekteki katılımcıların hisselerinin satışlarını üç yıl boyunca hisse senedine dönüştürmelerini sağlayacak olan öncü bir ICCO (Initial Convertible Coin Offering) piyasaya sürmüştü.

Neufund CEO’su ve kurucularından Zoe Adamovicz, Menkul Kıymetler Borsası ile yaptıkları anlaşma hakkında şu sözleri söyledi:

“İş birliğimizin amacı, dünyanın çeşitli yerlerindeki iş yerlerine ihtiyaç duyulan likiditeyi sağlayacak olan dünyanın ilk düzenlenmiş merkezi olmayan küresel borsalarını sunmaktır. Pazarın tepkisini test etmemize ve genel proje fikrini minimize edilmiş bir ortamda gerçekleştirmemize yardımcı olacak pilot projemizi dört gözle bekliyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment