Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Madencilik Devinden Bitcoin Boğası İçin 2 Potansiyel Tarih: Ethereum’a Dikkat!

Çin merkezli madencilik devi BTC.TOP’ın CEO’su Jiang Zhuoer, potansiyel bir boğa başlangıcı için tarih verirken Ethereum’un (ETH) Bitcoin’e (BTC) kıyasla daha iyi bir performans sergileyeceğini öne sürdü.

Jiang Zhuoer yakın tarihli bir sosyal medya gönderisinde kripto para piyasaları hakkında gelecek ön görülerini paylaştı ve Bitcoin ile Ethereum’un konumuna değindi. Yakın gelecekte bir boğa koşusunun başlayabileceğine inanan Zhuoer, böyle bir durumda Ethereum’un piyasaları yukarı taşıyacak itici güç olabileceğini ifade etti. 4 yıllık halving (yarılanma) döngüsüne değinen Zhuoer, sistemin hala çalıştığını dile getirdi.

Bitcoin’in fiyatı 2022’de dibe vurduysa ve FTX olayı fiyatın 15.476 dolara ulaşmasına neden olduysa, o zaman üç ayı piyasası da önceki ATH’den dibe ulaşmak için benzer süreler aldı. 4 yıllık döngü yasasını tetikleyen 4 yıllık halving hala kırılmaz görünüyor

İçinde bulunduğumuz süreci “yatay dönem” olarak adlandıran CEO, Digital Currency Group (DCG) gibi şirketlerin olası iflaslarının hali hazırda fiyatlanmış durumda olduğunu ve fiyatın üzerinde bir etkisi olmayacağını vurguladı.

Gidişata yönelik 2 farklı tahmin sunan Zhuoer’in pozitif senaryosu, mevcut ayı piyasası ile 2018 ayı piyasasına benzerse, Bitcoin fiyatının bir sonraki boğa piyasası başlamadan önce iki ay daha yatay seyredebileceğini gösteriyor. Kötümser olan tahminde ise 2014 ayı piyasasına benzer bir durum söz konusu olacak ve dipte sekiz aylık yatay bir hareket dönemi yaşanacak.

Bu boğa koşusunda Ethereum’a dikkat edin

Önümüzdeki boğa sezonunun parlayan yıldızı olarak Ethereum’u işaret eden CEO, bu ön görüsüne gerekçe olarak en son gerçekleşen The Merge güncellemesinin ve Hisse Kanıtı‘nın (PoS) faydalarını hatırlattı.

EIP 1559 token mekanizması sayesinde Ethereum çok daha güçlüyken, POS’a geçişten sonra yeni madeni para basımı önemli ölçüde azaldı. FTX çöküşünün ardından, Bitcoin’in aksine Ether yeni bir dip seviyeye düşmedi. Ether’deki düşüş, ayı piyasasının son turunda olduğu gibi BTC’den daha büyük değil.

Ethereum ağı veri sağlayıcısı Ultra Sound Money tarafından sunulan bilgilerden yararlanan CEO, PoS sisteminden sonra Ether’in enflasyonist yapısındaki kayda değer düşüşe dikkat çekti. Verilere göre Bitcoin’in yıllık enflasyonu %1.716 iken PoS ile çalışan Ethereum’un enflasyonu ise %0.10 olarak kayıtlara geçti. Eğer Ethereum İş Kanıtı (PoW) sisteminde kalmaya devam etseydi yıllık enflasyonu %3.58 olacaktı.

Fiyat nihai olarak sermaye tarafından belirlenecek ve ETH’nin deflasyonu sermaye için çok uygun olacak ve fiyata yansıyacaktır. Bir sonraki boğa piyasasının lideri olarak Ethereum‘un Bitcoin’den daha erken yükselmeye başlamasını bekliyorum. Bu, Mart ve Mayıs 2023 arasında gerçekleşmelidir, ETH fiyatı kalıcı olarak mevcut alt aralığın dışında olacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!