Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Yatırımcılar Altcoin Piyasasını Harekete Geçirebilir

Primitive Ventures’ın kurucu ortağı Dovey Wan, Çinli yatırımcıların 1 Bitcoin almak yerine daha ucuz ve yüksek kazanç getiren altcoin piyasasına yönelme eğiliminde olduklarını açıkladı. Wan, bu durumun oldukça bullish olduğunu söyleyerek açıklamasını Çinlilerin aylık gelirlerine atıfta bulunarak destekledi.

Dovey Wan, Twitter’da yaptığı bir paylaşımda Çinli yatırımcıların Bitcoin’i pahalı bulduklarını ve bu nedenle alternatif varlıklara yöneldiklerini söyledi. Wan, 1 Bitcoin‘in 185 bin CNY ettiğini söyleyerek yatırımcıların BTC’yi pahalı bulduğunu ima etti. “1 BTC; Beijing, Shanghai gibi şehirlerde yaşayanların yıllık maaşına denk” diyen Wan, ülkede en iyi maaş alanların yıllık gelirinin yaklaşık olarak 1 BTC ettiğini söyledi. Bu görüşünü desteklerken Wan, yakında 1 BTC’nin ABD’de ortalama yıllık hane gelirine eşit olacağını da ekledi.

Bu sebeple, Çinli yatırımcıların daha ucuz ve getiri oranı yüksek varlıklara yüklendiğini söyleyen Wan, son olarak “Bana göre bu oldukça bullish” yorumunu yaptı.

Çin’deki yatırımcılar bu mentaliteyi aşamadı

Dovey Wan’ın bu açıklamalarına yorum yapan bir kullanıcı, “0.5 BTC alsınlar. Bitcoin hisse senedi değil, bölünebilir. Kimse 1 BTC alın demiyor.dedi. Buna benzer yorumlar da gönderinin altında paylaşıldı. Wan ise Çinli yatırımcıların hala 0.5 gibi parçalar halinde BTC alınabildiğinin farkında olmadıklarını “Biliyoruz ki bu mentaliyeti aşmak pek de kolay bir iş değil.sözüyle dile getirdi.

Çin yeni yılı altcoin hareketliliğini destekler mi?

Çin yeni yılı öncesinde Bitcoin performansının düştüğü ve volatilitenin arttığına yönelik Decrypt’te bazı tahminler bulunuyor. Son beş yıldır ocak aylarında BTC’nin %15-50 arasında düşüş gördüğü ve bu dönemlerde Bitcoin’in en düşük fiyat seviyesini gördüğü ifade edildi. Yazıda, ocak ayında gerçekleşen bu durumun Çin yeni yılı ile bir ilgisi olup olamayacağı üzerine bazı tahminler üzerinde duruldu. Çin yeni yıl döneminde Çinlilerin Bitcoin’lerini nakde çeviriyor olabileceği üzerinde durulurken aynı zamanda bazı analistlerin bu dönemde BTC satışlarının yükseldiğine dair bazı verilere ulaşmış oldukları da kaydedildi.

12 Şubat 2021’de başlayacak olan Çin yeni yılı, eğer Bitcoin’in son 5 yıldır görülen fiyat hareketliliğine tekrar yol açarsa altcoin piyasalarında hareketlilik görülebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!