Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Yatırımcılar, Coin Piyasasına Hong Kong Üzerinden Girebilecek mi?

Bloomberg Intelligence analistlerine göre anakara Çin’deki yatırımcılar, Bitcoin piyasasına Hong Kong üzerinden girmekte zorlanacaklar.

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC), spot kripto para ETF’lerinin kurulmasına onay verdi. Bitcoin ETF’si kurmak için izin alan isimler arasında ChinaAMC, Harvest Global ve Bosera International bulunuyor.

Kripto para boğaları, Hong Kong’daki ETF’lerin piyasa adına büyük bir gelişme olabileceğine inanıyordu. Matrixport analistleri, Çinli yatırımcıların bu ETF’lere 25 milyar dolarlık talep gösterebileceğini tahmin ediyor.

Ancak Çin, ülkede kripto para alınıp satılmasını ve madenciliğinin yapılmasını 2021’de yasaklamıştı. Bloomberg Intelligence analisti Eric Balchunas, “Anakara Çin’deki yatırımcılar, sanal varlık almaları yasak olduğu için muhtemelen Hong Kong’da işlem gören spot Bitcoin ve Ethereum ETF’lerini alamayacaklar.” dedi.

Bitwise’ın yatırımdan sorumlu baş yöneticisi Matt Hougan ise “Hong Kong’daki ETF’ler olumlu ama çığır açıcı değil.” yorumunu yaptı.

Hong Kong’daki ETF’ler yine de kripto para piyasasına sadece ETF’ler aracılığıyla giriş yapabilen kurumsal yatırımcılar için faydalı olabilir. QCP’nin analizine göre kurumsal yatırımcılar, bu sayede ABD’deki işlem saatlerine ek olarak Hong Kong’daki işlem saatlerinden de faydalanabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!