Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Yatırımcılar Covid-19 Öncesinde Daha Mı Aktifti?

Coronavirüs salgınından önce kripto para alım satımları çoğunlukla Asya merkezli olarak yapılıyordu. ABD genellikle kurumsal yatırımcıların en çok olduğu bölge olarak bilinse de, Çin’in ve genel olarak Asya bölgesinin ticari hacmi ile etkisi son yıllarda inanılmaz bir artış yakaladı.

Coronavirüs sonrasında ise bazı yatırımcılar Asya merkezli yatırımcıların azaldığını belirtirken, karşı grup ise tam tersini savundu. Finance Magnates tarafından yapılan araştırmada ise Çin içerisindeki yatırımcıların özellikle Mart ayına yaklaştıkça azaldıkları görülüyor.

Çin içerisindeki kripto para yatırımcılarının yaptıkları aylık ortalama işlemlere bakıldığında, bunun 2019 Ağustos tarihinde zirveye çıktığı görülüyor. Bunun yanı sıra Eylül ayından itibaren başlayan düşüş, Ekim ayındaki hafif yükselişten sonra devamlı olarak düşüş olarak devam etmiş.

china forex activity

Yukarıdaki veriler döviz piyasasını baz alsa da, bunun kripto para birimleri için hemen hemen geçerli olduğu düşünülebilir. Covid-19 insanları eve kapatsa da birçok kişi ortaya çıkan riskten dolayı alım satım yapmak yerine nakit paraya geçip beklemeyi tercih etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment