Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Yetkililer 7 Bin Tane Madencilik Cihazına El Koydular

Çin’deki yetkililer ülkedeki kripto para madencilerine karşı yeni bir operasyon düzenlediler.

CCTV gibi yerel kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre bu operasyon sırasında toplamda 7 bin madencilik cihazına el kondu.

Dev Operasyon

Çin’deki Bitcoin madencileri günümüzde ağdaki toplam hash oranının yüzde 66’sını kontrol ediyorlar. Bu oran aslında Çin’in kripto para sektöründeki önemini göstermek için yeterli olabilir.

 

Çin Hükümeti ise ülkedeki kripto para madencilerini takip etmeye devam ediyor. CCTV tarafından aktarılan bilgilere göre Tangshan polisi aylar önce başlattığı bir operasyonun sonucunda bölgedeki 70 binden fazla evin, 3 binden fazla esnafın, fabrikanın, köyün vb. taradı.

Yerel kaynaklara göre Nisan 2018’de başlayan bu dev operasyon kısa süre önce tamamlandırıldı. Polis raporlarına göre bu operasyon sonucunda toplamda 7 bin civarında madencilik ekipmanına el kondu.

Tangshan polisi tarafından aktarılan bilgilere göre bölgedeki çoğu kripto para madencisi, cihazları günün her saati açık bırakıyor ve bu cihazları kaçak elektrikle çalıştırıyordu. Yine polis raporlarına göre bu madenciler, ortalama bir haneden 40 kat daha fazla elektrik tüketiyorlardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment