Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinliler İşte Böyle Bitcoin Alıyorlar

Çin’deki yatırımcıların ülkedeki kripto para yasağına rağmen nasıl yatırım yaptıklarıyla ilgili yeni bir araştırma yapıldı.

Chainalysis tarafından yapılan bu araştırmaya göre ülkedeki yatırımcılar, Bitcoin almak için neredeyse her zaman USDT kullanıyorlar.

USDT’ye Geçiş

Chainalysis tarafından yapılan araştırmalara göre tezgah-üstü (OTC) ticaret platformlarını kullanan Çinli yatırımcılar, Bitcoin almak için yüzde 99 oranında USDT kullanıyorlar.

Bunun sebebi ise Çin Hükümetinin bundan birkaç ay önce ülkedeki P2P (eşten-eşe) Bitcoin ticaretini yasaklamış olması. Bitcoin ticareti yasaklanmışken USDT ticaretine izin veriliyor. Yatırımcılar da önce yuan ile USDT alıp, daha sonra bununla Bitcoin alıyorlar.

Chainalysis tarafından paylaşılan bilgilere göre Çin, ülkedeki Bitcoin ticaretini yasaklamaya kalkıştıktan sonra yerel USDT hacmi üç katlık artış yaşadı. Yine Chainalysis araştırmalarına göre günümüzdeki USDT hacminin yüzde 60’ı aslında Çin’den geliyor. Çin’in bu yılın ilk çeyreğinde toplamda 10 milyar dolarlık USDT ticareti yaptığı düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment