Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle Pay Uygulaması 8 Temmuz’dan Sonra Kullanılamayacak

Finans şirketi Circle, dün gece saatlerinde bir duyuru yayınladı ve Circle Pay adlı uygulamasını kapatacağını açıkladı.

Son zamanlardaki faaliyetlerinin ardından kripto para sektörünün önde gelen şirketlerinden biri haline gelen Circle, kendi uygulaması olan Circle Pay’e bir son vereceğini açıkladı. Kullanıcıların hem mesajlaşmak hem de itibari para göndermek için kullanabildikleri bu uygulama kısa süre içerisinde hizmetten kalkacak.

Şirket geçtiğimiz gün yayınladığı duyuruda Circle Pay projesini 8 Temmuz 2019 tarihi itibarıyla sonlandırmaya başlayacağını belirtti. Şirketin bu projeyi tamamen sonlandırması ve Circle Pay’i desteklemeyi sona erdirmesi ise 30 Eylül tarihini bulacak. Circle Pay kullanıcıları 8 Temmuz itibarıyla uygulamadaki hesaplarından para gönderemeyecek veya para alamayacaklar.

Circle yayınladığı duyuruda Circle Pay uygulamasını sona erdirecek olmasının yanı sıra başka açıklamalarda da bulundu. Yayınlanan açıklamalara bakacak olursak şirketin Blockchain tabanlı yeni ürünler geliştirmeyi düşündüğünü söyleyebiliriz. Şirket ayrıca kripto para borsalarından Poloniex ile işbirliği yaparak kripto para kullanımını yaygınlaştırabilecek yeni bir projeye atılabilir.

Son zamanlarda ABD’deki yasal belirsizlikler yüzünden belli başlı sorunlar yaşayan Circle’ın neden böyle bir karar aldığı sorusuna kesin bir yanıt vermek zor. Şirket geçtiğimiz ay ülkedeki “kısıtlayıcı yasaları” gerekçe göstererek çalışan kadrosunun yüzde 30’unu işten çıkarmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment