Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle’dan Xapo Bank ile Anlaşma: SWIFT’e Alternatif Olarak USDC Kullanılacak

Bitcoin saklayıcısı Xapo Bank, stablecoin ihraççısı Circle ile yaptığı anlaşmayla USD Coin (USDC) ödeme hizmetlerini SWIFT’e alternatif olarak sistemlerine entegre etti.

Cebelitarık Mevduat Garanti Programı’nın bir üyesi olan Xapo Bank 22 Mart tarihinde yayınlanan bir basın bültenine göre stablecoin ihraççısı Circle Finance ile anlaşarak USDC ödeme sistemlerini, kendi ödeme sistemlerine entegre ettiğini duyurdu. Banka, mevcut USDC ödeme hizmetlerine ek rampalar ekleyerek müşterilerinin SWIFT’ten daha hızlı ve daha düşük maliyetli bir şekilde 7/24 varlık transferi yapabileceğini bildirdi.

Aynı zamanda bir Bitcoin (BTC) saklayıcısı olarak hizmet veren kuruluş, dünyanın ilk USDC entegrasyonunu sağlayan banka olduğunu iddia etti. USDC ve ABD Doları arasında 1:1 dönüşüm sağladığını ifade eden banka, yatırılan USDC mevduatları dolara çevirerek müşterilerine yıllık %4,1’e varan faiz getirisi sağladığını da ifade etti.

Öte yandan bankanın üyesi olduğu garanti programı kapsamında müşteri varlıklarının 100 bin dolara kadar kısmının sigortalı olduğu ve varlıkları USD olarak tuttuğu için müşterilerinin kripto para piyasalarının olası risklerinden korunduğu da belirtildi.

Xapo Bank CEO’su Seamus Rocca, bankanın getirdiği yenilikle birlikte finans tarihinde yeni bir dönüm noktası oluşturduğunu iddia etti. Bankanın kripto para kullanıcıları için güvenli bir liman olduğunu dile getiren CEO ayrıca, diğer bankaların aksine kredi vermediklerini ve yalnızca kısa vadeli tahvillerle müşteri varlıklarını değerlendirdiklerini belirterek bankanın güvenilir yapısına da dikkat çekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!