Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CME Group Bitcoin İçin Yeni Hamlesini Duyurdu

Dünyanın en önden gelen türev piyasalarından Chicago Merchantile Exchange (CME), vadeli işlem etkinlik sözleşmelerini Bitcoin (BTC) vadelilerini de içerecek şekilde genişleteceğini duyurdu.

CME 14 Şubat tarihinde yaptığı basın açıklamasında, vadeli işlem etkinlik sözleşmelerini 13 Mart tarihinde Bitcoin vadeli ürünlerini de içerecek şekilde genişleteceğini bildirdi. Ürünün henüz düzenleyici incelemesini beklendiği de açıklamada verilen bilgiler arasında yer aldı.

CME Küresel Öz Sermaye ve Döviz Ürünleri Başkanı Tim Court, konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Bitcoin vadeli işlemlerine yönelik yeni etkinlik kontratlarımız, yatırımcıların kripto para piyasalarına erişmeleri için oldukça şeffaf ve daha az karmaşık bir yol sağlıyor. Ayrıca yatırımcılar için tamamen düzenlenmiş bir platformda yatırım yapma imkanı sunuyor. Son derece likit Bitcoin vadeli ürünlerimizin günlük fiyat hareketlerini takip eden bu üründe yatırımcılar yukarı ve aşağı fiyat beklentilerine yönelik takaslarını gerçekleştirebilmek adına daha yenilikçi ve düşük maliyetli işlem yapma şansına erişiyor.

Uzmanlar ürünün, Bitcoin vadeli ürünlerinin gün sonu kapanış fiyatlarına yönelik beklentilerini değerlendirmek adına hizmet vereceğini dile getirdi. CME’nin resmi web sitesinde yer alan bilgilere göre yatırımcılar, etkinlik kontratlarında herhangi bir varlığın gün sonu kapanış fiyatını tahmin ederek varlığın kapanış fiyatı ile tahminleri arasındaki farka göre pozisyonlarının getirilerini alacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!