Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase, ABD Doları’na Sabitlenmiş Bu Tokenı Platformuna Ekledi!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Coinbase, Circle’ın ürettiği sabitkoini desteklemeye başladığını duyurdu.

Konu hakkında bir blog gönderisi paylaşan şirket, borsa müşterilerinin artık USD/Coin üzerinden alım-satım yapabileceklerini duyurdu. Coinbase, yayınladığı blog duyurusunda tanıtımı geçtiğimiz ay yapılan USDC’yi desteklemeye başladığını ancak bu hizmetten ABD’nin New York Eyaleti’nde ikamet eden müşterilerin faydalanamayacağını belirtti.

Coinbase, aldığı bu kararla birlikte platformuna ilk kez bir sabitkoin eklemiş oldu. Ayrıca Coinbase’in aldığı bu karar, platformda desteklenen ERC-20 uyumlu token sayısını da ikiye çıkarmış oldu. Coinbase’in desteklediği diğer ERC-20 tokenı ise 0x. Coinbase’in konuyla ilgili yayınladığı blog gönderisinden bir kesit şu şekilde:

“USDC’nin altyapısında kullanılan teknoloji, yeni açılan CENTRE Konsorsiyumu’nda işbirliği yapan Coinbase ve Circle tarafından ortaklaşa geliştirildi.”

USDC de tıpkı USDT (Tether) gibi ABD Doları’na bire bir oranla sabitlenmiş durumda. Üretilen her bir USDC tokenı, ona denk gelecek miktarda dolar ile destekleniyor. Coinbase’in paylaştığı gönderiden bir diğer kesit şöyle:

“Blockchain tabanlı bir dijital dolar olan USDC çeşitli avantajlar sunuyor: Kolay programlanabiliyor, hızlıca aktarılabiliyor, dApp’lerde kullanılabiliyor ve geleneksel banka hesaplarından daha iyi yerlerde tutulabiliyor. Bu yüzden USDC’nin, daha açık bir finans sistemine yönelik atılmış önemli bir adım olduğuna inanıyoruz.”

Coinbase’in kendi cüzdanı şu anda USDC desteği sunmaya başladı bile. Ayrıca USDC’nin “önümüzdeki haftalar” itibariyle birlikte Coinbase PRO platformunda da destekleneceği söyleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment