Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Analistleri Bitcoin Ayılarını Uyardı: Toparlanma Dalgası Büyük Olabilir!

Coinbase analistleri kripto para piyasasının son durumuna ilişkin konuştu.

Kripto para piyasasındaki mevcut koşullar, kısa (short) pozisyonların sıkışabileceği ve piyasanın toparlanabileceği ihtimalini gündeme getirdi. Coinbase analisti David Duong‘a göre son 24 saat içinde global kripto para piyasası kapitalizasyonu %5’in üzerinde bir artış gösterdi.

Pazartesi günü yaşanan çalkantılı süreçte, 1 milyar doları aşkın kaldıraçlı pozisyon likide edildi ve büyük tokenlar değerlerinde %20’ye varan düşüşler yaşadı. Bu dalgalanmaların ardından piyasa toparlanma belirtileri gösterdi. Duong, merkezi borsalarda artan alım aktivitesine dikkat çekerek, kısa vadede piyasadaki endişelerin devam edeceğini ancak kısa pozisyonların sıkışabileceğini ve bunun da önümüzdeki günlerde piyasanın toparlanmasına yol açabileceğini belirtti.

Kripto para piyasasındaki düşüşlerin birçok sebebi var

Son 24 saatteki kripto para likidasyonları, uzun ve kısa pozisyonlar arasında neredeyse eşit dağıldı. Coinglass verilerine göre, toplam 425 milyon dolarlık likidasyonun yaklaşık 212 milyon doları uzun pozisyonlardan, geri kalanı ise kısa pozisyonlardan oluştu.

Bununla birlikte, Coinbase analisti Duong, piyasadaki bazı spesifik faktörlerin hala etkili olduğunu vurguladı. Genesis’in iflas tasfiye planının bir parçası olarak yaptığı Bitcoin ve Ethereum dağıtımları ve Mt. Gox alacaklılarının şu anda Bitcoinlerini alması, piyasa üzerinde baskı yaratıyor. Ayrıca, Japon yeni bazlı carry trading işlemlerinin çözülmesi de bu durumu etkiliyor.

Pazartesi günü kripto para piyasasındaki volatilite, Asya ve Avrupa hisse senedi piyasalarında yaşanan geniş çaplı satış dalgasının ardından arttı. Bu durum, küresel resesyon korkuları ve Orta Doğu’daki gerilimlerin artmasıyla daha da körüklendi. Örneğin, Londra’daki FTSE 100 endeksi, piyasalarda yaşanan dalgalanmaların etkisiyle %0,36 düştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!