Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase, Borsanın Açığından Faydalanan Yatırımcıları Dava Edebilir

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Coinbase, platformdaki bir açığı arbitraj fırsatına dönüştürmüş Gürcistanlı bazı yatırımcılara dava açabilir.

Coinbase’te 29 Ağustos tarihinde yaşanan teknik bir sorun yüzünden borsadaki lari kurunda 100 katlık bir yanlışlık yaşanmıştı.

Borsadaki bu sorunu fark eden yaklaşık bin adet Gürcistanlı Coinbase kullanıcısı, bunu arbitraj fırsatına dönüştürdü. Coinbase, söz konusu sorunun kendisinden değil, üçüncü bir partiden kaynaklandığını açıklamıştı.

Borsadaki açıktan faydalanan yatırımcılar, hesaplarındaki kripto paraları lari karşılığında normalin üstünde fiyatlara satarak parayı banka hesaplarına aktardı.

Coinbase yönetimi tarafından yapılan basın açıklamasına göre borsa, bu yüzden yaşadığı maddi kayıpları geri alabilmek için Gvinadze & Partners adlı bir hukuk firması ile birlikte çalışmaya başladı.

Borsa yönetiminin açıklamalarına göre Coinbase, yaşanan sorun sayesinde normalin üstünde kazanç eden ama bu kazancı borsaya iade eden müşterilerine karşı yasal bir mücadele başlatmayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!