Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’su: Latin Amerika’da ‘Kripto Kışı’ Yoktu!

2017 yılının Aralık ayında yaşanan devasa artış ve birçok kripto para biriminin tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşması, doğal olarak devamında bir bu kadar devasa düşüş dalgası getirdi ve söz konusu dalga 2018 yılının sonlarına doğru iyice güç kazandı. Kripto para kışı olarak bilinen bu dönem, birçok kripto para biriminin %80 civarında değer kaybetmesine yol açtı.

Coinbase kripto para borsasının CEO’su Brian Armstrong ise bu kışın aslında bazı bölgelere uğramadığını ima ederek Güney Amerika bölgesine dikkat çekti. CEO, Latin Amerika içerisindeki ülkelerde farklı hacim modelleri olduğunu ifade ederek, buralarda ”kripto para kışının” olmadığını dile getirdi.

Armstrong’un tweet ile beraber attığı Şili, Arjantin, Venezuela, Kolombiya, Peru ve Meksika gibi ülkelerin grafiklerine bakıldığında, gerçekten de piyasa en sert düşüşlerini yaşarken söz konusu ülkelerde hacim olarak artış yaşandığını görmek mümkün. Bu da Latin Amerika ülkelerinin dünyanın geri kalanı ile tamamen farklı bir grafik ve hacim tablosu çizdiğini gözler önüne sermekte.

Bitcoin bu ayın başlarında Arjantin içerisinde tüm zamanların en yüksek seviyesini kırmış ve birçok kişiyi şaşırtmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment