Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’su: Sanal Gerçeklikte Kripto Para Kullanımı, Gelecek Vaat Ediyor

Kripto para birimleri ve blockchain teknolojisi, sadece finans ile ilgili konularda değil, sanal gerçeklikten tutun da tedarik zincirine kadar bir çok alanda kullanılmaya devam edilmekte. Yeni yeni popüler olmaya ve ana akım kitleye adını duyurmaya başlayan sanal gerçeklik (VR) teknolojisi ve uygulamaları da, bir çok kişinin en azından sanal dünyada hayallerini gerçekleştirebilmesini sağlayabilmekte.

Takılan ek ekipmanlarla sanal hayatlar ve durumlar yaşanabilmesini mümkün kılan bu teknoloji, dünyanın en büyük kripto para borsalarından Coinbase‘in CEO’sunun görüşlerine göre,  kripto para sektörüne faydalı olabilir.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, Medium üzerinden yayınladığı bir yazıda, VR teknolojisinin sanal ödeme teknolojileri sayesinde çok büyük bir potansiyele sahi olduğunu ifade etti. Armstrong’a göre insanlar sanal gerçeklikte kazandıkları sanal araları, gerçek dünyada kripto para birimi olarak alabilirler ve bunu aynı itibari ara olarak harcayabilirler.

‘İnsanlar sanal dünyalarda işlem yaptıklarında, bir ülkenin para birimini kullanmak pek kullanışlı olmaz. Dünyanın her bir yanından insanlar bu sanal alanlarda toplaşacak ve dijital dünyada tek bir ülkenin para birimini kullanmak ayrımcı, belki de kaba olacak. Dahası, insanların bu dünyalarda daha fazla zaman geçirmesini teşvik etmek için dijital para birimi kullanmak , (buralarda ‘ gerçek para birimi’ kazanabilecekler), şirketlerin sanal dünyalar kurması için de erdemli bir döngü oluşturmuş olacak.”

Kripto para birimlerinin sadece gerçek dünyada değil, sanal dünyada da kullanılması ile daha fazla yayılabileceğini vurgulayan Armstrong, bunun bir an önce ‘denenmeye başlanmasının’ faydalı olacağını da ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment