Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’sundan 2023 İçin İyimser Beklentiler

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, günümüzde belirsizliğe yol açan kripto para regülasyonlarının 2023’te netleştirilebileceğini düşünüyor.

Kripto para borsası Coinbase’in CEO’su Armstrong, sektörün FTX’in çöküşünden sonra ne gibi bir yol izleyebileceğiyle ilgili görüşlerini paylaştı.

“FTX’in çöküşünün, yeni bir mevzuatın hazırlanması için ihtiyaç duyduğumuz tetikleyici unsur olacağını umuyorum.” diyen Armstrong, “Öncelikle kripto sektöründeki merkezi kişi ve kuruluşlarla ilgili bir yasal netlik sağlanmalı.” yorumunu yaptı.

“İlk başta atılabilecek en iyi adım, stablecoin ihraççısı, borsa, saklama hizmeti sağlayıcıları gibi merkezi kişi ve kurumlar ile ilgili yasal netlik sağlanması. Çünkü kullanıcıların zarar görmesi riskinin en yüksek olduğu yerler buralar.”

Coinbase CEO’su, merkezi ve merkeziyetsiz kripto para platformlarının bir tutulmaması gerektiğini ve merkeziyetsiz platformlara daha çok özgürlük tanınması gerektiğini düşünüyor.

Self-custodial cüzdanların finansal hizmet kurumu olarak değil, yazılım şirketi olarak; merkeziyetsiz platformların ise açık kaynak kodlu yazılımlar olarak tanınması gerektiğini söyleyen Armstrong, 2023’e yönelik beklentilerini şöyle aktardı:

“Merkezi kişi ve kuruluşlara yasal netlik sağlanır, adil bir rekabet ortamı oluşturulur ve merkeziyetsiz kripto inovasyonu korunursa, kriptonun dünyaya çok fazla faydası olabilir. Kötü niyetli kişi ve kuruluşlar şu anda dikkat dağınıklığına yol açmış durumda ve bu durumu iyileştirmek için hepimiz sorumluluk almalıyız. 2023’te bu konuda kayda değer düzeyde ilerleme kaydedeceğimiz ve kripto mevzuatını onaylatacağımız konusunda iyimserim.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!