Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Circle’dan Hisse Aldı: USDC İçin 6 Yeni Blockchain Desteği!

Coinbase’in stablecoin ihraççısı Circle’a ait azınlık hisseleri satın alacağı ve USD Coin’in (USDC) 6 yeni blockchain’de daha yayınlanacağı duyuruldu.

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong ve Circle CEO’su Jeremy Allaire’nin 21 Ağustos tarihinde yayınladığı ortak açıklamada, iki şirket arasında yapılan bir hisse alım anlaşmasına ve USD Coin’in yönetişime dair çeşitli detaylara değinildi.

Coinbase, Circle hissesi satın aldı

Açıklamada, ele alınan ilk konu Coinbase ile Circle arasında gerçekleştirilecek hisse alım anlaşması oldu. Verilen bilgilere göre Coinbase, Circle’ın azınlık hissesini almak için şirket anlaşma yaptı.

Alımın boyutuna dair herhangi bir bilgi verilmedi. Ancak konuya aşina bir kaynak basına verdiği demeçte, Coinbase’in alıma karşılık herhangi bir nakit ödeme yapmadığını söyledi.

USDC’ye 6 yeni blockchain desteği

Yapılan açıklamada ayrıca USD Coin’in yakında 6 yeni blockchain’de daha piyasa sürüleceği belirtildi. Bu yeni eklemeler ile birlikte stablecoin’in toplamda 15 blockchain’de kullanıma sunulmuş olacağı söylendi.

Açıklamada 6 yeni blockchain’in hangileri olduğuna dair bir bilgiye rastlanmadı ancak Circle, geçtiğimiz sene USDC’nin Polkadot (DOT), Near Protocol (NEAR), Optimism (OP) ve Cosmos’u (ATOM) 2023 yılı içerisinde destekleyeceğini söylemişti.

Centre Konsorsiyumu tarihe karışıyor

CEO’ların ele aldığı son konu ise USD Coin’in yönetişimi yürüten Centre Konsorsiyum’unun akıbeti oldu. Brian Armstrong ve Jeremy Allaire, dünyadaki stablecoin regülasyonlarının netlik kazandığını bu yüzden USD Coin’in yönetişiminden sorumlu olan Centre’a ihtiyaç kalmadığını belirtti.

İkili, artık USD Coin’in yönetişiminden Circle’ın sorumlu olduğunu ve Centre’nin yetki ve sorumluluklarını devraldığını vurguladı. Böylece Circle’ın doğrudan hesap verebilirlik kapasitesinin artırıldığı ifade edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!