Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Dördüncü Çeyrekte 2.5 Milyar Dolar Net Gelir Elde Etti

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, mali rapora göre dördüncü çeyrekte 2.5 milyar dolar net gelir elde etti.

Coinbase, 24 Şubat tarihinde dördüncü çeyrek mali raporunu açıkladı. Coinbase rapora göre dördüncü çeyrek kazançlarında analistlerin 1.9 milyar dolar beklentisinin %27 üstüne çıkarak 2.5 milyar dolar net gelir elde etti. Üçüncü çeyrekten dördüncü çeyreğe işlem gelirleri iki katından fazla artan şirket, dördüncü çeyrek gelirinin %91’ini (2.276 milyar dolar) işlemlerden elde etti. Şirketin 2021 yılında toplam işlem geliri 6.8 milyar dolara yükseldi.

Şirketin 840 milyon dolar net gelir bildirdiği üçüncü çeyrekte 7.4 milyon aylık işlem yapan kullanıcı (MTU) sayısı, dördüncü çeyrekte 11.4 milyona yükselerek önemli bir büyüme gösterdi.

Ayrıca şirket dördüncü çeyrek gelirinin yalnızca %9′una denk gelen 213 milyon doları, borç verme ve stake etme gibi diğer kaynaklardan gelen ticari olmayan ürünlerden sağladı.

Coinbase, kısmen küresel piyasa koşullarındaki istikrarsızlık nedeniyle 2022 yılının ilk çeyreğinde aylık işlem yapan kullanıcı sayısında ve işlem gelirlerinde bir düşüş görmeyi beklediğini belirti. Durgun bir birinci çeyrek geçiren Coinbase, yatırımcılarına 2022 yılında “agresif” bir iç yatırım planladığını ve aynı zamanda potansiyel olarak tatsız piyasa koşullarına hazırlandığını söyledi.

İşimizde planladığımız aralıkların altında önemli bir düşüş olması durumunda yatırımlarımızı yavaşlatabilir ve EBITDA kayıplarımızı tam yıl bazında yaklaşık 500 milyon dolara çıkarmayı bekleyebiliriz.

Şirket ayrıca daha önce sıkıntı yaşadığı müşteri desteği ve güvenilirliğine 2022 yılında büyük ölçüde odaklanarak 6.000 yeni çalışanı işe almayı planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!