Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase, EOS ve Stellar, Beyaz Şapkalı Hackerlara Sadece Bu Hafta 60.000 Dolar Ödedi

Beyaz Şapkalı Hackerlar veya iyi niyetli korsanlar, platformlardaki sistemsel açıkları kötü niyetli kişilerden önce bulup, firmalardan ödül alan kişiler olarak bilinmekte. Coinbase, EOS ve Stellar sadece geçtiğimiz hafta içerisinde bile kendi platformlarındaki açıklar için 60.0000 dolar gibi bir meblağ ödemek zorunda kaldı.

Aslında 60.000 dolar böyle firmalar için küçük gibi gözükse de, söz konusu miktar konu sistemsel açık olunca hiç de hafife alınacak gibi değil.  En çok ödeme Block.one, yani EOS kripto para biriminin arkasındaki şirket tarafından yapılmış olsa da, Coinbase, Stellar ve Augur da ciddi ödemelerde bulundu.

NextWeb kaynağının haberine göre, Block.one toplamda 60.000 doların üzerinde öedme yaptı. Firma her bir açık için sunduğu 10.000 dolarlık ödül ile, bir çok beyaz şapkalı korsanın ilgisini çekti ve geçtiğimiz hafta 6 tane ”kritik sistem açığı” tespit edildi. Bunun yanı sıra sunulan 10.000 dolar, bugüne kadar Block.one tarafından verilen en büyük ödül unvanına da sahip.

Ödül Programları Büyüyor

Block.one 2018 yılının Mayıs ayında piyasaya çıkmasından bu yana, toplamda 500.000 doların üzerinde ödül dağıttı. Bu rakam şimdiye kadar o kadar kısa sürede ödenen en büyük meblağ olarak tarihe geçti diyebiliriz.

Stellar ise geçtiğimiz hafta içerisinde sadece iki kritik açık buldu. Bunun yanı sıra Coinbase, her biri 4200 dolar değerinde altı önemli açık için ödül dağıttı. Piyasaya yeni çıkan merkeziyetsiz bahis platformu Augur ise her bir açık için 500 dolarlık ödül vaat ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment