Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase, Ethereum Başvurularını Onaylaması İçin SEC’ye Seslendi

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, spot Ethereum ETF’lerini onaylaması için Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) çağrıda bulundu.

Coinbase’in hukuki işlerden sorumlu yöneticisi Paul Grewal, SEC’ye spot Ethereum ETF’lerinin onaylanması için “hukuki, teknik ve ekonomik gerekçeler” sunduklarını söyledi.

SEC, Grayscale Ethereum Trust’ın spot ETF’ye dönüştürülmesiyle ilgili yapılan başvuru hakkında özel sektörden geri dönüş talep etmişti.

Grewal, “Gönderdiğimiz mektupta bu konuya biraz olsun ilgi göstermiş herkesin bildiği şeyler yazıyor: ETH menkul kıymet değildir. Öyle ki Merge (güncellemesinden) önce de sonra da SEC, CFTC ve tüm piyasa, ETH’ye menkul kıymet olarak değil bir emtia olarak davrandı.” dedi.

Coinbase ekibi, SEC’ye gönderdiği mektupta şunları yazdı:

“ETH’nin piyasa değerinliği, spreadlerinin darlığı ve spot piyasalar arasındaki fiyat korelasyonu, bunun dolandırıcılığa ve manipülasyona karşı dayanıklı bir piyasa olduğunu gösteriyor. ETH’nin dolar cinsinden işlem hacmi, S&P 500’ü oluşturan hisselerin çoğundan daha fazla.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!