Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase ile SEC Arasındaki Davada Çıkan Yeni Karar ile Bitcoin Düşüşe Geçti!

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase ile SEC arasında devam eden davada yeni karar çıkması ile Bitcoin fiyatında hareketlilik yaşanıyor.

Coinbase ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasında bir süredir devam eden davada hakim, Coinbase’in ülke yasaları içerisinde borsa, aracı ve alım-satım şirketi olarak faaliyet gösterdiğini ifade ederken staking programını menkul kıymet satışı olarak nitelendirdi.

Coinbase, daha önce SEC davasının düşürülmesi için dilekçe vermişti. Hakimin verdiği son karara göre bu başvuru dilekçesi de reddedildi ve bu doğrultuda dava düşürülmedi. Mahkeme ayrıca SEC’nin Coinbase’in cüzdan konusundaki iddialarına karşı borsayı destekledi.

SEC geçtiğimiz yıl kayıt dışı şekilde faaliyet gösterdiği için haziranda Coinbase aleyhinde açtığı davada SOL, ADA, MATIC, FIL, SAND, AXS, CHZ, FLOW, ICP, NEAR, VGX, DASH ve NEXO’nun menkul kıymet olduğunu öne sürmüştü.

Bu kapsamda dava sona ermedi ancak bazı kararlar alınmış oldu.

Bitcoin’de hareketlilik

CoinGecko verilerine göre davaya yönelik karar gelmeden kısa bir süre önce son 10 günün en yüksek seviyesine ulaşan Bitcoin, 71.800 dolara erişmişti. Ardından gelen dava kararı ile birlikte Bitcoin fiyatı %4’ü aşkın sert bir düşüş yaşadı ve 69.050 dolara kadar geriledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!