Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase, Kullanıcı Verilerini ABD Gelir İdaresine Verecek

Yakın tarihte ABD’nin uyuşturucuyla savaşan birimi DEA ve Gizli Servis ile anlaşmalar imzalayan Coinbase kripto para borsası, şimdi de kripto para yatırımcılarını çok yakından ilgilendiren bir anlaşma daha yaptı.

Kamu kayıtlarına göre 15 Temmuz tarihinde imzalandığı görülen bu anlaşma, ABD Gelir İdaresinin (IRS) direkt olarak Coinbase’in blockchain takip yazılımı Coinbase Analytics’i kullanmasını sağlayacak. Sözleşmenin 23 Temmuz tarihinde yürürlüğe gireceği ve ikinci yıl için yenileme opsiyonu ile birlikte bir yıl süreceği belirtiliyor.

Coinbase ve IRS, 124.950 Dolara Anlaştı

Coinbase’in IRS’ten bu anlaşma için 124.950 dolar olacağı da sözleşme detaylarında yer almakta. Aslında benzer haber daha önce Nisan ayında da gündeme gelmiş ve IRS’in Coinbase’in yazılımını satın almak istediği gündeme yansımıştı. O tarihlerde Neutrino isimli analiz firması ile çalışan Coinbase hem bu haber hem de Neutrino’nun geçmişi nedeniyle ciddi tepki gördü.

Coinbase Analytics ve doğal olarak Neutrino’nun sağladığı verilerin sızdırıldığı haberlerinin ortaya çıkmasından sonra borsa Neutrino ile olan anlaşmasına nokta koydu. Coinbase CEO’su Brian Armstrong ise o tarihlerde yaptığı açıklamada böyle bir altyapı ve yazılım oluşturmanın masraflı olduğunu ve bu sebeple bunu başka kurumlara sattıklarını itiraf etmişti.

Şimdi ise Coinbase kullanıcı verilerinin direkt olarak vergi veya gelir beyanı için IRS tarafından kullanılacağı açık edilmiş oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment