Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Yöneticilerinden Biri Görevinden Ayrıldığını Açıkladı

Coinbase‘in Veri Bilimi ve Risk Departmanı’ndan sorumlu olan Soups Ranjan, görevinden ayrıldığını açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli olan ve günümüzde dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olarak gösterilen Coinbase’in yetkili isimlerinden Ranjan, geçtiğimiz günlerde bir blog gönderisi paylaşarak şirketteki görevinden ayrıldığını açıkladı.

Coinbase’te 2015 yılından beri görev alan Ranjan, paylaştığı gönderide şu açıklamayı yaptı:

“Şu ana kadar pek çok sistemin, ekibin sıfırdan gelişimine katkıda bulunduğum Coinbase’teki görevimi geçtiğimiz hafta itibariyle bitirmiş bulunuyorum.”

Coinbase bünyesinde geçirdiği üç buçuk yılın bir hayli keyifli olduğunu söyleyen Ranjan, şirkette üstlendiği görevlerin kendisine pek çok şey kattığını belirtiyor. Coinbase’teki görevinden sonra “sıfırdan yeni şeyler üretmekten” hoşlandığını fark eden Ranjan, takipçilerine bundan sonraki projelerini beklemelerini tavsiye ediyor.

Ranjan Coinbase’te görev alırken çalıntı bir ödeme aracıyla kripto para almaya çalışan kişilerin tespitini kolaylaştıran bir sistem geliştirmişti. Kripto para işlemleri çok hızlı bir şekilde gerçekleştiği için bu gibi ödeme sahtekarlıklarıyla mücadele etmek bir hayli zor olabiliyor.

Ranjan’ın geliştirdiği bu makine öğrenimi (machine learning) tabanlı sistem, aynı zamanda hesabı çalınan Coinbase kullanıcılarını, giriş yapmakta veya para çekmekte zorlanan, gecikme yaşayan kullanıcıları tespit etmek için kullanılabiliyor.

Ranjan bunların yanı sıra Coinbase’teki kimlik doğrulama sistemine de katkıda bulundu. Şirketin kullandığı kimlik doğrulama sistemi başlangıç aşamasında elle tamamlanıyordu ancak daha sonra otomatiğe bağlandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment