Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’den 100x’lik Döviz Sepeti: Gürcistan Paraya Doydu

Gürcistan’daki Coinbase kullanıcıları, sistemdeki bir ondalık hatayı fark ettikten sonra yerel para birimi bakiyelerinin 100 katını nakit olarak hesaplarına çektiler.

Coinbase Gürcistan kullanıcıları geçtiğimiz günlerde heyecanlandıran bir teknik hatayı fark edip binlerce dolar kar elde ettiler. Gürcistan’ın yerel para birimi Lari‘yi ifade eden ve Coinbase işlem çiftleri arasında yer alan GEL/USDT, sistemde yaşanan ondalık kod hatasının ardından 100 kat değerli işlemlere izin verdi. Normalde 1 dolar 2,90 GEL ederken yaşanan kod hatası sonrasında 1 dolar 290 GEL olarak fiyatlandı. Örnek vermek gerekirse, hata sonrasında hesabında 100 dolarlık Lari (GEL) tutan kullanıcılar bu parayı 10 bin dolar olarak banka hesaplarına çekme fırsatı yakaladılar. Söz konusu sistem hatası çok geçmeden borsa tarafından fark edildi ve ufak bir güncelleme sonrasında düzeltildi.

Bir Coinbase sözcüsü konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Bir algoritma hatası yaşandı ve  ondalık basamak sorunu ortaya çıktı. Söz konusu hatanın toplam kullanıcılarımızın %0,001’i tarafından yani yaklaşık 1.000 müşteri tarafından istismar edildiğini belirtmek istiyoruz. Sorunu kısa sürede çözüldü ve uygunsuz şekilde çekilen fonları geri almak için yasal süreçler başlatıldı.

Coinbase sözcüsü kaybının boyutunu açıklanmasa da kısa süreli açıktan yararlanan bazı kullanıcıların paralarını kendilerine aktardıktan sonra banka hesaplarının bankaları tarafından dondurulduğu bildirildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!