Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’den Binance’e Bitcoin İşlem Engeli: Nedeni Ortaya Çıktı!

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’de meydana gelen teknik bir hata, Binance’ten gelen bazı Bitcoin (BTC) transferlerinin engellenmesine neden oldu.

Coindesk’in 8 Mart tarihli haberine göre Twitter ve Reddit kullanıcıları, Binance’ten Coinbase’e gönderilen bazı Bitcoin transferlerinin borsa tarafından engellendiğini bildirdi. Verilen bilgilere göre transfer gerçekleştiren bazı kullanıcılar, Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından kırmızı listeye alındıklarına dair bir uyarıyla karşılaştı.

Hata ilk kez, bazı sosyal medya kullanıcılarının 7 Mart tarihinde OFAC tarafından kırmızı listeye alındıklarına ve buna anlam veremediklerine dair yayınladığı gönderiler sonucunda gündeme geldi. Söz konusu hata Coinbase sistemlerinden kaynaklandı.

Coinbase konu hakkında yaptığı açıklamada, mevcut hatanın 100’den az kişiyi etkilediğini ve durumun çözüme kavuşturulduğunu belirtti. Ayrıca  en kısa zamanda da etkilenen kullanıcılara fonlarının iade edileceği bildirildi.

Uzmanlar, OFAC’ın belirli kişilerin ABD merkezli kuruluşlarla etkileşime geçmesini engellemek adına güncel bir liste tuttuğunu ve muhtemelen hatanın, Coinbase’in bu listeye katkıda bulunurken bazı verileri yanlış girmesinden kaynaklandığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!