Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’den Bitcoin Halving Raporu: Fiyat Yükselebilir Ancak Bir Sıkıntı Var!

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, yaklaşmakta olan Bitcoin yarılanması ve fiyat üzerindeki olası etkileri hakkında konuştu.

Coinbase 20 Mart Çarşamba günü yayınladığı raporda, nisan ortasında gerçekleşmesi beklenen Bitcoin yarılanması (halving) hakkında açıklamalarda bulundu.

Tarihsel olarak bakıldığında yarılanma öncesinde ve sonrasında Bitcoin’in yükseliş gösterdiğini belirten borsa, yine de makroekonomik faktörler karşısında uyardı. Ek olarak şimdiye kadar sadece 3 kez yarılanma gerçekleştiği ve bu verinin tahmin yapmak için sınırlı bir veri olduğu vurgulandı.

Her ne kadar yarılanma sonrasında bir yükseliş beklentisine sahip olduklarını belirtseler de ABD’nin faiz konusundaki tutumu, jeopolitik savaşlar ve olası pandemiler gibi büyük çaplı faktörlerin ciddi etkilerinden kaçılamayacağı hatırlatıldı:

Yarılanmanın Bitcoin’in performansı üzerinde olumlu bir etkisi olması mümkün görünse de, bu ilişki hakkında hala sınırlı sayıda tarihsel kanıt var ve bu da durumu biraz spekülatif hale getiriyor.

Tarihsel olarak bakıldığında Bitcoin, 2012 yılındaki yarılanmanın ardından 91 kat, 2016’daki yarılanmanın ardından 33 kat, 2020’deki yarılanmanın ardından ise 6 kat yükselmişti. Bu yükselişlerin çoğunluğu  aylarca devam eden süreçlere yayılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!