Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’den Suriyeli Mültecilere Yardım Eli

Dünyanın en önde gelen kripto para borsalarından birisi olarak gösterilen ve sunduğu hizmetlerle adından sıkça söz ettiren Coinbase, Suriyeli mültecilerin yaşadığı drama seyirci kalmıyor.

Suriyeli mültecilere, kripto para destekli bir ekonomik refah sunmayı amaçlayan borsadan yapılan yazılı açıklamaya göre, GiveCrypto.org üzerinden yapılan kampanya sonucunda Bitcoin cinsinden 10 bin dolar tutarındaki bir meblağ, Beyrut’ta ikamet eden 5 Ezidi ve 5 de Suriyeli aile ile paylaşıldı.

Coinbase yetkilileri, yaptıkları açıklamalarda bu mülteci insanların herhangi temel bir bankacılık hizmetine erişemediklerini ve erişseler dahi, çok yüksek bir fiyat kesintisi ile karşı karşıya kaldıklarını açıkladı.

Yerel yetkililer ile bu konu üzerinde görüşmeye geçen Coinbase çalışanları, yerel para birimleri üzerinde mutabık kaldı ve bu sayede yardımlar ilgili ailelere ulaştırıldı.

Kripto paraların sürekli olarak adının fidye, şantaj, tehdit, para aklama, vergi kaçırma ya da terör finanse etme gibi şeylerle adının anıldığı ve bunların üzerinden algı operasyonlarının yürütüldüğü bugünlerde, Coinbase’in yaptığı bu hamlenin önemli bir şey olduğunu ifade etmek gerekiyor.

Benzer bir şekilde, sefalet ve hiper enflasyonun pençesinde; yitik bir hayat süren Venezuela vatandaşlarına da, kripto paralar cinsinden çok ciddi bağışlar yapılmıştı. Her ne kadar bu haberler, kripto para odaklı kötü olaylar kadar ana akım medyada kendine yer bulmasa da, yaşanan ve yapılan bu gelişmeleri her platformda takdir etmek, bizim kripto para camiası olarak üzerimize düşen görevler arasında yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment