Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’in Blokzinciri Rakiplerini Arkada Bırakırken Birkaç Altcoin Öne Çıkıyor!

Coinbase’in ağı rekordan rekora koşmaya devam ediyor.

Base, toplam kilitli değerini 1,7 milyar dolara çıkararak mayıs ayı başından bu yana %20’lik bir artış kaydetti. Bu büyüme ile Base, TVL açısından OP Mainnet’i geride bırakarak Superchain ekosistemindeki en büyük zincir haline geldi.

Coinbase tarafından geliştirilen bir Layer 2 Ethereum ağı olan Base, merkeziyetsiz uygulamalarda (dapps) kilitli toplam değerini (TVL) artırarak en fazla depozitoya sahip üç zincirden biri haline geldi.

DeFiLlama verilerine göre, Base’in Layer 2 ağı üzerindeki toplam kilitli değeri 1,7 milyar dolara ulaştı ve mayıs ayı başından bu yana %20’lik bir artış gösterdi.

Base ağının parlayan meme coinleri ise PeiPei, Brett ve BRETARDIO oldu.

Base ağındaki TVL artıyor

Base ana ağı, 2023 yılının Ağustos ayı başlarında kamuya açıldı ve o zamandan bu yana TVL açısından en değerli üçüncü Layer 2 blockchain olarak yükseldi. Arbitrum, 3,81 milyar dolarlık kilitli değeriyle birinci sırada yer alırken, Blast 2,26 milyar dolarla ikinci sırada bulunuyor.

Bu gelişmeyle birlikte, Base OP Mainnet üzerindeki mevduatları geride bıraktı ve Superchain ekosistemindeki en büyük zincir haline geldi. Superchain, OP Stack yazılım paketi ile geliştirilmiş Layer 2 rollup’lardan oluşan bir ekosistemdir.

Merkeziyetsiz borsa Aerodrome, 714 milyon dolarlık mevduatla Base’in toplam kilitli değer artışına önemli katkı sağlarken, Uniswap 312 milyon dolarlık depozito ile ikinci sırada yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!