Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’in Dogecoin ve 2 Altcoin İçin CFTC Başvurusu Yükselişi Tetikledi!

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, 3 altcoin için harekete geçti.

Coinbase Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’na (CFTC) 7 Mart tarihinde sessizce gönderdiği başvuruda, Dogecoin (DOGE), Litecoin (LTC) ve Bitcoin Cash’i (BCH) vadeli işlemler platformunda listeleyeceği belirtti.

Borsa, hızlı bir şekilde listelenmek ve uyumluluğu korumak adına CFTC’nin ile kendi kendine sertifikasyon sisteminden yararlandı. CFTC’den herhangi bir itiraz gelmemesi durumunda vadeli işlemler 1 Nisan’da işlem görmeye başlayacak.

Konu hakkında açıklamada bulunan Bloomberg kıdemli ETF analisti James Seyffart, Coinbase’in bu 3 altcoin’i özellikle seçtiğini belirtti. Söz konusu 3 kripto paranın da Bitcoin çatallanması (fork) ile oluşturulduğunu ve bu durumun “menkul kıymet” tartışmalarına farklı bir boyut katabileceğini vurguladı:

Bu ilginç… SEC’in bunların ’emtia vadeli işlemleri’ ve ‘menkul kıymet vadeli işlemleri’ olarak sınıflandırılmasına itiraz edip etmeyeceğini merak ediyorum. Bunların hepsi Bitcoin’den çatallandı, dolayısıyla “bunlar menkul kıymetlerdir” iddialarında bulunmak, spot #Bitcoin ETF onaylarından sonra zor olacaktır. Coinbase’in onları seçmesinin nedeni bu olabilir.

Hem başvurunun ortaya çıkması hem de piyasadaki genel olumlu atmosfer, her 3 kripto para için de %20’ye varan yükselişler getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!