Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’in Kurumsal Müşterileri Tejpaul’a Göre Altcoinlerle de İlgileniyor

Coinbase’in kurumsal satış işlemlerinden sorumlu Brett Tejpaul, kurumsal yatırımcıların şu anda sadece bitcoin ile değil daha farklı kripto paralarla da ilgilendiğini açıkladı.

Coinbase’in kurumsal satış, alım-satım ve custody hizmetlerini yöneten Brett Tejpaul, SALT etkinliğinde yaptığı konuşma sırasında, bir “aydınlanma anı” yaşayarak kripto para piyasasına giren kurumsal yatırımcıları dört ana gruba ayırdı.

Bunlardan ilkini temsil eden ve kripto paralara doğrudan yatırım yapan kurumsal yatırımcıların yaklaşık %75’inin bitcoin’den farklı kripto paralara da yatırım yaptığı, bunların çoğunun sekiz, en az %25’inin ise en az beş farklı kripto para satın aldığı açıklandı.

Bir grup kurumsal şirketin kendi müşterilerine hizmet verebilmek için Coinbase’in yalnızca altyapısını kullandığını söyleyen Tejpaul, bazı kurumsal yatırımcıların spekülatif yatırımlardan uzak durup sadece stablecoin kullanımına ağırlık verdiğini belirtti.

Geçen yıl Coinbase’e katılmadan önce Barclays, JPMorgan gibi kuruluşlarda görev alan isim, bunlardan farklı olarak “finansın geleceğine” odaklanan bir yatırımcı grubu olduğunu söyleyip, merkeziyetsiz finansa (DeFi) ve non-fungible tokenlara (NFT) değinerek şu anda bunlara “sanattan spora kadar her alanda” büyük bir ilgi olduğunu açıkladı.

Etkinlikte Tejpaul’a eşlik eden Brian Brooks, pek çok kurumsal yatırımcının doğrudan kripto para almak istemediğini ve lisanslı kuruluşların DeFi dünyasına adım atamadığını söyleyerek şu açıklamada bulundu:

“Peki bunlar, kripto(yla) risk almak istediklerinde ne yapıyor? Cevap şu; halka açık bir şirket bulup, onun borçlanma aracına yatırım yapıyorlar.”

Pazartesi günkü duyurusunda 1.5 milyar dolarlık tahvil ihraç etmeyi planladığını açıklayan Coinbase, ertesi gün yaptığı açıklamada “piyasadan gelen ilgiye” vurgu yapıp bu sayıyı 2 milyar dolar olarak güncellediğini duyurdu.

Mayıs-Ağustos 2021 aralığında Binance.US’in CEO’luğunu yapan ve ondan önce ABD’deki Hazine Bakanlığına bağlı OCC’de görev alan Brooks, kripto para piyasasına girmek isteyen kurumsal yatırımcıların önündeki engellerden bahsedip, “Bence regülasyon tarafındaki esas soru, kurumsal yatırımcıların (bu piyasaya) tam anlamıyla girebilmesinin önünü nasıl açacağımızdır.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!