Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’in Yeni New York Ofisi 100 Wall Street Çalışanını İşe Alacak!

Kripto endüstrisinin eşsiz firmalarından Coinbase, agresif büyüme planlarına bu sefer New York‘da devam ediyor. Coinbase’in açılışını yaptığı New York ofisi ağırlıklı olarak, kripto para dünyasının en çok ihtiyaç duyduğu kan olan kurumsal yatırımcılara yönelik hizmet verecek.

Coinbase açtığı yeni ofisinde, şu an 20 olan çalışan sayısını 150’ye çıkartmayı planlıyor. Firmadan yapılan açıklamaya göre, kripto para fiyatlarında bu seneye özel yaşanan gevşeme, kripto para birimlerine karşı olan kurumsal talebi azaltmadı.

Coinbase Kurumsal bölümünün genel müdürü Adam White, konu hakkında şunları ifade etti:

”Hepimizin tahmin ettiği gibi piyasanın düzelmeye başladığını gördüğümüzde, kurumsal yatırımcılar hiç ilgi kaybetmemişti.”

”Beklediğimizin tam tersi oldu.”

Coinbase’in yeni açtığı New York ofisi bünyesine katılan elemanların çoğu, Citigroup, Barclays, New York Menkul Kıymetler Borsası gibi geleneksel finans kurumlarından transfer edildi. Yani kısacası Coinbase geleneksel finans firmalarının kan kaybetmesine sebep olmaya hiç hız kesmeden devam ediyor.

”Finansal hizmetler ve teknoloji arasında bir köprü oluşturmalıyız. Bunu yapabilmek için, bütün kariyerleri boyunca diğer tür geleneksel finans firmalarında çalışmış en iyi ve en parlak beyinlerden bazılarını kendimize çekmemiz gerekiyor.”

Daha önce New York Menkul Kıymetler Borsasında çalışmış olan Christine Sandler, yani Coinbase’in kurumsal satış departmanı sorumlusuna göre, ofis ziyarete gelen kurumsal yatırımcıları rahat hissettirmek için, New York Menkul Kıymetler Borsası ile kıyaslanabilecek türden bir güvenlik ekibine sahip.

Kısacası Coinbase çok yakın bir zamanda Wall Street kurumları için çok büyük bir sorun, kurumsal yatırımcılar için ise çok büyük bir fayda yaratacak gibi gözüküyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment