Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’nin Yaptığı Son Satın Alma, Büyük Tepkilere Yol Açtı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi konumunda olan Coinbase, geçtiğimiz gün yaptığı bir duyuru ile Chainalysis rakibi olan Neutrino isimli startup firmasını satın aldığını açıklamıştı. Borsa konu ile ilgili açıklamasında bu satın almanın regülatörlerle olan ilişkileri geliştirmek adına olduğunu vurgulasa da, tepkiler adeta çığ gibi büyüdü. Neutrino isimli startup temel olarak olası kara para aklamaları tespit etmek için blockchain analiz yöntemlerini kullanıyor ve satın alımına kadar olan sürede blockchain ağlarını analiz eden nadir firmalardan birisi konumundaydı. Platform temel olarak borsaların, regülatörlerin ve diğer merkezi güçlerin yararına çalışmakta.

Coinbase’ye göre Chainalysis, Whitestream ve Elementus gibi firmalar ”serbest finansal sistem” içerisinde gerekli birer unsur.

Bir kripto para araştırmacısı olan Arjun Balaji, konu hakkında attığı bir tweet ile Neutrino CEO’su Giancarlo Russo’nun HackingTeam isimli ekibin eski COO’su olduğunu ve daha önce hükümet kurumlarına, kolluk kuvvetlerine ve kurumsal firmalara çeşitli ihlal ve gözetleme teknolojileri sattığını ifade etti.

Kripto para topluluğunun önde gelen isimlerinden birisi olan Meltem Demirörs de konu hakkında görüşlerini ifade etti ve ”verimin, kimliğimin ve kripto para sahipliği bilgilerimin gümüş bir tepside bütün hükümet kurumlarına servis edilmesine ilgi duymuyorum” cümlesi ile Coinbase kripto para borsasına ”elveda” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment