Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CoinShares’e Göre Bitcoin Bu Sebeple 2024’te Yüzde 50 Artış Yaşayabilir!

Kripto varlık yöneticisi CoinShares, 2024 yılında kripto para piyasaları için önem arz eden gelişmelere ışık tuttu.

CoinShares kısa süre önce paylaştığı kripto para raporunda, 2024 yılının önemli gelişmelerine değindi. Bu yılın kripto para endüstrisi için dönüm niteliğinde bir yol olacağını belirten raporda, spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) onaylarının Bitcoin fiyatı için 60 bin dolar ve üzerine doğru bir yükselişi başlatmış olabileceğine yer verildi.

Ek olarak spot Ethereum ETF’ine ilişkin olası bir onayın, başta Ethereum (ETH) olmak üzere altcoin piyasasında yeni bir boğa döngüsünü tetikleyebileceği öne çıkarıldı.

Raporda son ayların başarılı ismi Solana’ya (SOL) da yer verilirken güçlü bir geri dönüş yapan projenin 2024 yılı içerisinde DeFi piyasasını ve veri kullanılabilirliği sektörünü önemli ölçüde etkileme potansiyeline işaret edildi.

Dolarsızlaşan dünyanın gözde alternatifi: Bitcoin

Öte yandan kripto para piyasasının ABD’nin faiz kararları ve diğer makroekonomik olaylardan ciddi anlamda etkilenmeye devam ettiği belirtilirken mart ayı ve sonrasında yaşanabilecek faiz indirimlerinin piyasaya can suyu olabileceği vurgulandı.

Jeopolitik gelişmelerin, mevcut savaşların ve dolara karşı güven kaybının Bitcoin’i zaman içerisinde öne çıkardığını ifade eden CoinShares, bu durumun 2024’de giderek güçleneceğini savundu.

Raporda, dolarsızlaşan dünyanın yeni tercihinin Bitcoin olabileceğine yer verildi. Öte yandan ABD tahvilleri ve hisse senetleri arasındaki çıkmaza giren korelasyonun, yatırımcıları portföy çeşitlendirmeye ittiği ve bu doğrultuda kripto paraların en önemli alternatif olduğu kaydedildi.

ABD ve AB’nin kripto para piyasalarına ilişkin düzenleyici politikalarını 2024 yılında iyice belirgin hale getireceğini öngören CoinShares cephesi, bununla birlikte kurumsal yatırımcıların pazara olan ilgisinin hızla artacağı öngörüldü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!