Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çok Beklenen Kurumsal Yatırımcılar Neredeler?

Kripto para piyasası geçtiğimiz son birkaç yıl içerisinde ciddi ölçüde büyüse de hala çok küçük bir piyasa olarak değerlendiriliyor.

Sektörün ünlü isimlerinden Tom Lee’ye göre kripto para piyasasının ne kadar küçük olduğu özellikle altın piyasasıyla kıyaslandığında ortaya çıkıyor. Bu da kurumsal yatırımcıların piyasaya girmesine engel oluyor.

Çok Küçük

The Block ve Yahoo gibi kaynaklara göre Tom Lee kısa süre önce kripto para piyasasının günümüzdeki durumunu değerlendirdi.

Kripto para piyasasının günümüzde diğer piyasalarla kıyaslandığında çok küçük kaldığını vurgulayan Lee, altın piyasasının toplam değerinin 9 milyar dolar, hisse piyasasının toplam değerinin ise 66 trilyon dolar civarında olduğunu hatırlattı.

Bunun üstüne Bitcoin’in piyasa değerinin yalnızca yüz küsür milyar dolar olduğunu söyleyen Lee, kripto para piyasasının özellikle kurumsal yatırımcılar için çok küçük kaldığını belirtti:

Şu anda ABD’nin muhtemelen yüzde 1’i Bitcoin’e yatırım yapmıştır ve bu oran kurumsal yatırımcılar için çok düşük.

Lee’ye göre kripto para piyasası henüz kurumsal yatırımcıların rahatça hareket edebileceği kadar büyük değil. Bu da pek çok yatırımcının piyasaya girmesine mani oluyor.

Lee kurumsal yatırımcıların kripto para piyasasına girmemelerinin bir diğer nedeninin ise regülasyonlar olduğunu vurguluyor:

Şu anda ABD’de Beyaz Saray’ın birden Bitcoin kullanımını yasaklamasını engelleyebilecek herhangi bir yasa veya regülasyon yok. Günümüzde ABD’nin Bitcoin’i birden bire yasa dışı ilan etmesini önleyebilecek gerçekten hiçbir şey yok.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment