Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Core Scientific Geçen Ay Neredeyse 2 Bin Bitcoin Sattı

Dünyanın en büyük kripto para madencilerinden biri olan Core Scientific, geçen ay masrafları karşılayabilmek için 1.975 tane bitcoin sattı.

Core Scientific tarafından bugün yapılan açıklamaya göre şirket, sattığı bu bitcoinler karşılığında 44 milyon dolar aldı.

Şirket, aldığı parayı hem veri merkezinin üretim kapasitesini artırabilmek hem de Bitmain’den sipariş ettiği 100 bin tane cihazın parasını ödeyebilmek için kullanacak.

Core Scientific, Bitmain’den aldığı cihazlar için hala milyonlarca dolar ödeme yapmak zorunda. Şirket, kalan ödemenin 10 milyon dolardan az olduğunu açıkladı.

Kripto para fiyatları düşmeye başladıktan sonra birçok madenci bitcoin satmaya başladı. Riot Blockchain de temmuz ayında 275 tane bitcoin satmıştı.

Core Scientific, hem şirket giderlerini karşılayabilmek hem de likiditesini koruyabilmek için gelecekte de bitcoin satmayı planlıyor.

Şirket şu anda toplamda 19,3 EH/s kapasiteye sahip yaklaşık 195 bin tane cihaz çalıştırıyor. Core Scientific bu sayede temmuz ayında 1.221 tane bitcoin üretti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!