Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coronavirüs ile Mücadelede Blockchain’in Rolü

Çin’deki bazı şirketler Coronavirüs ile mücadele ederken Blockchain teknolojisini kullanmaya başladılar.

Sigorta Talebi

Alibaba Group’a bağlı olan Ant Financial, sunduğu sağlık sigortası hizmetlerinde Blockchain’den faydalanmaya başladı. Şirket sigorta başvurusunda bulunan kişilere daha kısa süre içerisinde dönüş yapabilmek ve başvuruları daha hızlı bir şekilde değerlendirmek için Blockchain’i kullanıyor.

South China Morning Post tarafından aktarılan bilgilere göre Coronavirüse yakalanan vatandaşların her türlü sağlık ve ilaç hizmeti şu anda Çin Hükümeti tarafından karşılanıyor. Ancak Ant Financial kullanıcıları, Coronavirüse yakalanmaları halinde şirkete başvuruda bulunup hemen hemen 15 bin dolarlık bir ödeme alabiliyorlar. Hastalar bu parayı ek masrafları ödemek için kullanabiliyorlar. Bir Ant Financial sözcüsü, bu durumu şöyle anlatıyor:

İnsanlar ellerindeki belgeleri kanıt olarak kullanılması için şirketlere sunabiliyor, şirketler de bu belgeleri anlık olarak Blockchain üzerinden kontrol edebiliyorlar. Bu sürece dahil olan herkes süreci açık bir şekilde takip edebiliyor.

South China Morning Post tarafından aktarılan bilgilere göre Hong Kong’daki Blue Cross Insurance adlı bir sigorta şirketi de bu metoda başvurmaya başladı. Şirketin genel müdürü Patrick Wan konu hakkında şunları söyledi:

Bu Blockchain sisteminin salgın sırasında çok faydasını gördük. Çünkü bu sistem sayesinde klinik klinik evrak taşımak zorunda kalmadık. Bu aslında yüz yüze temastan kaçınmamızı da sağladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment