Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Craig Wright: ”Bitcoin ABC’yi Bahçemi Gübrelemek İçin Kullanacağım”

15 Kasım tarihinde Bitcoin Cash ağında yaşanan hard fork sonrası ağın ikiye ayrılması ile iyice tırmanan gerilim, olayın üzerinden günler geçmesine  ve tarafların zafer ya da mağlubiyet aldığı belirlenmesine rağmen, hala tam olarak dinmiş sayılmaz. Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden Bitcoin Cash SV’nin öncü ismi Craig Wright, yakın zamanda yaptığı açıklamalarında bölünmenin avantajlarından bahsetti.

CoinGeek Week etkinliğinde konuşan Faketoshi, şunları ifade ederek söze başladı:

”Bitcoin ABC’yi, bahçemi gübrelemek için kullanacağım.”

Wright, Bitcoin SV’nin bir topluluk ağı olduğunu belirtti ve bunu orijinal Bitcoin ile karşılaştırdı. Bunun yanı sıra ağın izlenebilirliğine de değinen Wright, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Bitcoin adresi yaptırım kararlarına gönderme yaptı ve kolluk kuvvetlerinin yasa dışı Bitcoin etkinliklerini takip etmesi için, bütün ağın daha büyük zincirlere ihtiyacı olacağını vurguladı. Bitcoin ile ilgili en başta yapılan hatalardan birinin, herkesin madenci olabilmesi olanağı olduğunu itiraf eden Wright, Bitcoin’i özel yapan şeyin aslında eşler arası sistem olduğunu belirtti.

ABD Hazine Bakanlığı 2017 yılından beri devam eden bir olayla ilgili tespit edilen iki şüphelinin kullandığı Bitcoin adreslerini de yaptırım listesine eklemiş ve tarihinde ilk defa bir Bitcoin adresini bu listeye dahil etmişti.

”ABC kendi eşler arası özelliğini kaybetti ve bu yüzden SV artık daha iyi.”

Bölünme sonrası ayrı bir kripto para birimi olarak ortaya çıkan Bitcoin Cash SV, özellikle son haftada %100’e yakın bir yükseliş yakaladı ve piyasa hacmine göre top 10 arasına yerleşti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment