Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Craig Wright: Bitcoin’in Borsa Fiyatı Hakkında Düşünmeyi Bırakma Vakti Geldi!

İlk olarak Satoshi Nakamoto olduğunu iddia etmesiyle tanınan ve inanılmaz bir tanınırlığa sahip olan Craig Wright, daha sonra Bitcoin Cash ağında yaşanan olaylar ve ağ bölünmesine neden olan kişilerden biri olmasıyla ‘ününe’ ün katmasıyla biliniyor. Bitcoin SV’nin önde gelen ismli Wright, kendi Twitter adresinden yaptığı açıklamalarda, insanlara bir koin’in borsa üzerindeki fiyatından değil, kullanımından dolayı spesifik bir değere sahip olacağını anlatmaya ve kripto para birimlerinin değerinin bu şekilde belirleneceğini aktardı.

”Bitcoin’in gazino (borsa) fiyatı hakkında düşünmeyi bırakma vakti geldi. Değer, kullanım ile beraber gelir. Bu da blockchain üzerinde, ölçeklenme ile olur. Sırada 128 var, sonra 512mb. İşletmeler alan satın alır, onlar borsa fiyatlarını umursamaz çünkü asıl önemli olan kullanım masrafıdır. Madenciler ödeme alırlar ve sonuçlara değer verirler.”

Özellikle block boyutu konusunda sık sık diğer isimlerle anlaşmazlığa düşen Craig Wright, yaptığı yeni açıklamada block boyutunu 128 mb’a, daha sonra 512 mb’a çıkartmak istediğini açık açık belirtti. Söz konusu tweet’in altına yorum yapan bir kullanıcı bu güncellemelerin ne zaman gerçekleşeceğini sorunca Wright kullanıcıya, ”yeni yılda 512 yapacağız, sonra 2GB yapacağız” şeklinde yanıt verdi.

”512’den önce uygulanabilir başka hiçbir şey yok. Gerçek veri, bunu gösterdiğimiz zaman gelir.”

Bitcoin Cash ve Wright’ın ekibi Bitcoin SV arasındaki savaş, SV ekibinin kaybetmesi ve kendilerine yeni bir blockchain ağı üretmeleri ile sonuçlanmıştı ancak şu sıralar Bitcoin Cash de üst sıralardaki yerini kaybetti ve basın saatine göre Bitcoin SV ile altlı üstlü yer almakta ve görünüşe göre bu bölünmeden iki platform da kazançlı çıkamadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment